Wat zijn Mochis, de nieuwe Japanse desserts die Frankrijk de afgelopen jaren hebben veroverd? Met hun gevarieerde en originele smaken worden deze lekkernijen zeer gewaardeerd door jong en oud. Als je een zoetekauw bent, zul je dol zijn op de Mochis.
De oorsprong van mochi
Mochi's komen oorspronkelijk uit Japan en zijn een traditionele delicatesse in de Japanse keuken. De Japanners eten ze al meer dan 1000 jaar! Mochi's worden vaak geassocieerd met Japanse nieuwjaarsvieringen, maar ze worden ook geserveerd bij religieuze ceremonies en bruiloften.
Mochis zijn kleine kleverige rijstwafels gevuld met een zoete rode bonenpasta genaamd anko. Ze hebben een zachte, kleverige textuur en zijn vaak bedekt met rijstmeel of aardappelzetmeelpoeder om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Mochi's worden meestal koud gegeten en zijn een populaire delicatesse in heel Oost-Azië, die nu ook zijn intrede doet in Europa.
Hoe worden Mochi's gemaakt?
Mochis worden gemaakt door kleefrijst, mochigome genaamd, gaar te koken. De rijst wordt dan gekneed tot hij heel kleverig wordt. Het rijstdeeg wordt dan plat gemaakt in een ronde vorm en gevuld met anko. De Mochis worden dan gerold en in kleine balletjes gevormd. Ze zijn vaak bedekt met rijstmeel of aardappelzetmeelpoeder om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
Mochis op Mijn Amerikaanse winkel
Bij je favoriete Amerikaanse en Aziatische kruidenier kun je een verscheidenheid aan Mochis vinden, elk met zijn eigen unieke smaak.Groene thee mochiis een van de populairste. Het wordt gemaakt met matcha groene thee en wordt vaak geserveerd bij Japanse theeceremonies.Mango Mochiis ook erg populair. Het is gevuld met zoete mangopuree en heeft een zachte, kleverige textuur.Aardbeien Mochiis een andere favoriet. Het is gevuld met zoete aardbeienjam en heeft een fruitige, zoete smaak.
Als je op zoek bent naar een nieuwe lekkernij om te proberen, dan zijn Mochis een uitstekende keuze. Bestel nu en geniet van hun unieke smaak!