Op de website van uw favoriete Amerikaanse kruidenier vindt u een verbazingwekkende verscheidenheid aan Aziatische instant noedels! 🍜
Instant noedels: hoe eet je ze?
Instant noedels, of instant ramen, zijn noedels die worden verkocht in een voorgekookt en gedroogd blok, samen met smaakpoeder en/of kruidenolie. Het poeder of de olie is meestal apart verpakt. Wanneer u ze wilt eten, moeten de noedels worden gekookt of geweekt in kokend water en vervolgens moeten de begeleiding en eventueel andere kruiden worden toegevoegd voordat u ze eet. Waarom geen ei, sojasaus, lente-uitjes en pepers toevoegen? 🍜
In 1958 werden in Japan instant noedels geïntroduceerd door Momofuku Ando van Nissin Foods, maar onder de merknaam Chikin Ramen. In 1971 introduceerde Nissin Cup Noodles, de noedels in een kopje. 🥡
In de Verenigde Staten zijn instant noedels zo succesvol dat Amerikanen ze "ramen" noemen, ook al is het een typisch Japans gerecht van Japanse noedelbouillon vergezeld van vis, vlees, groenten, zeewier, ei en miso- of sojasauskruiden. 🥢
Samyang, de pittigste instant noedels?
Samyang staat bekend om zijn verscheidenheid aan instant noedels, waarvan sommige pittig of zelfs zeer pittig zijn. Bij My American Shop konden we er enkele testen en we bevestigen dat sommige ervan in de smaak zullen vallen bij liefhebbers van pittige gerechten of bij degenen die een pittige uitdaging willen aangaan. 🌶
We kunnen deze instant noedels aanbevelen als je van pittig eten houdt, maar niet te veel 🤤 :
Samyang Ramen Hot Yukgaejang Spicy Mushroom: Yukgaejang of pittige rundvleessoep is een pittig Koreaans gerecht gemaakt met versnipperd rundvlees met groene uien en andere ingrediënten, die samen lang gesudderd worden.